Romul aranjat

In urma cu cateva zile m-am intors dintr-o scurta calatorie in Franta, la Dijon. A fost o experienta aproape initiatica pentru mine, la care voi reveni, probabil, foarte des pe acest blog. Pe scurt, am avut ocazia sa vizitez targul gastronomic de acolo, La Foire Gastronomique, unul dintre cele mai mari targuri de gen din Franta care are loc la inceputul lunii noiembrie in fiecare an, si am vizitat cateva dintre podgoriile din Burgundia, mai exact din Cote de Nuits si Cote de Beaune.

O prima intalnire la targul din Dijon am avut-o cu „romul aranjat”, o inventie din insulele Mauritius, pe care m-am jurat ca o voi incerca si eu acasa. Pana la urma reteta este destul de simpla: oamenii au lasat la macerat peste noapte fructe in damigene de rom, cu mirodenii, iar a doua zi, licoarea obtinuta era una de exceptie. Inchipuiti-va o sangria, facut nu cu vin ci cu rom si mai imaginati-va ce gust racoritor poate sa aiba romul alb cu mango si piper, cu ananas si scortisoara sau mandarine si vanilie.

Va invit sa incercati si voi. Eu unul pregatesc o repetitie cat de curand. Va tin la curent! : )

8 noiembrie 2011 | | Niciun comentariu Cuvinte cheie: , , , , ,

Adaugă comentariul tău