онлайн займ на карту срочно

Cu multa gheata

Mint-julepDaca vrei să găzduiești o petrecere în plin sezon cald când orice băutură trebuie să fie mai ales răcoritoare nu poți să uiți de gheață. Înainte de a face orice listă de băuturi sau rețete trebuie să te asiguri că ai în congelator o cantitate suficientă. Minimum un sac, pentru că vei avea nevoie. Gheața trebuie să fie prezentă peste tot. În băuturi, în frapiere, în cutiile frigorifice. Și trebuie să fie din belșug. Pentru că, până la urmă, este destul de ușor de făcut sau de procurat. Gheața este un ingredient esențial pentru orice cocktail indiferent de temperatura de afară. Ea potențează gustul alcolului, eliberează aromele, păstrează prospețimea băuturii și asigură un melanj fericit între ingrediente. În plus, este un factor de hidratare, în condițiile în care alcoolul are, în esență, efectul opus. Există o mulțime de prejudecăți legate de gheață. Cele mai răspândite sunt legate de faptul că ea îți diluează băutura, ca atunci când o “botezi” cu apă. În măsura în care folosești cuburi de gheață bine făcute și îți dozezi cantitățile cu simț de răspundere, băutura ta din pahar ar trebui să se termine înainte ca gheața să se topească. De aceea trebuie să începi orice cocktail punând gheață din belșug, cum ați observat probabil că procedează și barmanii profesioniști. Deși sunt multe cuburi de gheață în pahar, fiecare dintre ele se va topi mai încet, iar băutura o să rămână și rece și relativ nediluată, iar tu n-o să fii pus în situația neplăcută de a bea cocktailul mai repede decât ai vrea, ca să apuci să te bucuri de el înainte să se încălzească și să-și piardă farmecul.

5 cocktailuri cu gheață mărunțită

Cocktailuri făcute cu gheață mărunțită pot fi o găselniță bună când e cald afară. Americanii le adoră și pe multe dintre ele le numesc “julep” sau “frosty”. Sunt servite de obicei în recipiente de metal care țin băutura rece mai mult timp și împiedică gheața să se topească prea repede. Iată cinci dintre cele mai cunoscute:

Moscow Mule

Umpleți un pahar mediu cu gheață pisată până la mijloc, turnați o măsură de votcă, două măsuri de ginger beer și stoarceți o jumătate de lime. Amestecați bine apoi mai adăugați gheață pisată până sus și decorați cu o felie de lime

Merchant’s wife

Zdrobiti două-trei cuburi de pepene roșu într-un shaker, adăugați o măsură de gin, una de Aperol, o jumătate de măsură de suc de lime și o jumătate de măsură de sirop de agave sau miere. Amestecați bine ingredientele și apoi strecurați-le într-un pahar pântecos de vin alb, plin pe jumătate cu gheață mărunțită

Crush and Swizle

Într-un shaker plin pe jumătate cu gheață, amestecați două măsuri de suc de rodii, o măsură de rom alb și câțiva stropi de miere. Strecurați apoi rezultatul într-un pahar mediu de bar plin pe jumătate cu gheață pisată și completați până sus cu prosecco

Mint Julep

Frecați ușor gura unui pahar de metal cu câteva frunze de mentă apoi lăsați frunzele în pahar și umpleți-l până la vârf cu gheață pisată. Stoarceți peste o jumătate de lime, adăugați câțiva stropi de miere sau sirop de zahăr și apoi două măsuri de bourbon. Amestecați bine și apoi mai adăugați gheață pisată până cade din pahar.

Gin-gin Mule

Într-un shaker zdrobiți ușor câteva frunze de mentă. Adăugați apoi gheață până la mijloc, câțiva stropi de miere sau sirop de zahăr, o măsură de fresh de lime și o măsură și jumătate de gin. Amestecați bine apoi strecurați rezultatul într-un pahar mediu de bar plin pe jumătare cu gheață mărunțită. Apoi adăugați până sus ginger beer și decorați cu o felie de lime.

 

 

1 septembrie 2014 | | Niciun comentariu Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

Adaugă comentariul tău