онлайн займ на карту срочно

Despre votca

 

Rusii, polonezii si scandinavii isi disputa paternitatea acestei bauturi. Pana acum a fost greu de stabilit care dintre ei este mai indreptatit. Cert este ca numele ei vine de la cuvantul slav “voda” (apa). Fiind un alcool neutru, fara gust si fara culoare, votca poate fi distilata aproape din orice ingredient care poate fermenta. La inceput se obtinea din cartofi. In prezent cele mai bune votci se distileaza din grau (Rusia) sau secara (Polonia). In ultimii ani francezii au lansat cateva marci de votca foarte populare, din distilat de struguri. Cel mai des votca se serveste rece, cu gheata sau in pahare racite. Mai nou la moda este sa tii sticla la congelator, in asa fel incat licoarea sa fie mai uleioasa atunci cand o torni in pahare. Trebuie stiut insa ca astfel i se atenueaza aroma.

 

24 octombrie 2011 | | Niciun comentariu Cuvinte cheie: , ,

Adaugă comentariul tău